maanantai 3. heinäkuuta 2017

Värejä puutarhassa

Vaikka moni kukinta on tänä vuonna jäljessä viime vuotta ja lämpimiä säitä on saatu odottaa, on värikkäitä kukkia jo ehtinyt puhjeta puutarhassamme. Välillä rajut sadekuurot ja raekuurot piiskasivat puutarhaa, mutta tulppaanit kukkivat sinnikkäästi. Tulppaaniaika kesti meillä heinäkuulle asti. Taitaa vieläkin olla muutama tulppaani kukassa. Helmililjojen kukinta on jo ohi. Tässä värimaistiaisia:










Rhododendropenkki meillä on ollut parisen vuotta, mutta rodot ovat kukkineen tätä ennen vain istutusvuonna. Jännäsimme, että aukeavatko nuo kävynnäköiset nuput ja aukenivathan ne ja saimme nauttia punaisen eri sävyisistä rodojen kukista.





  Alkukesän kukkijiin kuului myös ihana koristeomenapuu:



Juhannusruusupensaita meillä on kaksi ja ne aloittivat kukintansa juurikin juhannukseksi. Niiden kukintaa odotti senkin takia, että niihin liittyy hieno muisto siitä, miten toimme sairaalasta kotiin vastasyntyneen poikavauvamme juuri juhannusruusujen kukkiessa kaksi vuotta sitten.





Ihanat valkoiset kukat on myös lumipalloheidellä. Lumipalloheisi on kirvojen suosiossa, mutta sumutus mäntysuopavedellä heti kirvojen ilmestyttyä auttoi.

Tonttimme rajalla kasvaa vaaleanpunaisia romanttisia ruusuja:



Myös syreenit, hevoskastanja ja omenapuu kukkivat. Omenapuussa tosin tänä vuonna oli vain muutama kukkanen.


Kivikossa kukkivat sammalleimu ja patjarikko:

Keltaista väriä puutarhaan tuovat vuohenjuuri, keltapäivänlilja ja alla kolmannessa kuvassa näkyvä perenna, jonka nimeä en nyt saa mieleeni.
Rastaat ovat palanneet pomppimaan nurmikolle ja tammessa linnunpöntössä pesivät kirjosiepot.
Vaaleanpunaista väriä tuovat särkynyt sydän, pitkään kukkivat vaaleanpunaiset tulppaanit, akileija ja purppuratulikukka. Särkynyt sydän ei ole pitänyt siirtelystä ja ei nyt kukkinut kovin hyvin. Purppuratulikukka on aika hento ja vaatii tuentaa.



Seppelvarpu kukkii omassa penkissään.
Toivotaan, että saadaan vielä nauttia lämpimämmästä kesästä tänä vuonna, jotta liljat ja pionikin alkaisivat kukkia ja saadaan vielä lisää väriä puutarhaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti