tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulunalusaikaa

Joulualusajasta saamme edelleen nauttia ja välillä vietettiin myös Suomi 100 -itsenäisyysjuhlaa. Jouluvalmistelut ovat lähteneet minulla vähän nihkeästi käyntiin, mutta muutama joulupaketti on jo tullut kääräistyä ja joulukortit postitettu.
Joinain jouluina olen halunnut nimenomaan lähettää perinteiset tonttukortit, mutta tänä jouluna tykästyin tällaisiin hempeisiin sävyihin.
Itsenäisyyspäivän aattona oli kylällämme näyttävä ilotulitus ja saimme ihailla myös sinisävyin valaistuja rakennuksia. Tuleekohan tästä nyt Suomeen uusi perinne viettää itsenäisyyspäivän aattoa?
 
Itsenäisyyspäivänä järjestettiin taas lähistöllämme kiva tapahtuma perheille. Suuntasimme sinne taaperomme kummitädin kanssa. Itse Joulupukkikin oli tavattavissa. Taaperomme oli kovasti kiinnostunut Joulupukista eikä vierastanut häntä ollenkaan ja jutteli tälle reippaasti. Toiset lapset jo vähän hermostuivat, että nyt olisi jo heidän vuoronsa tehdä tuttavuutta joulupukin kanssa.
Hieman vaisumpi tapahtuma kaikkineen oli viime vuoteen verrattuna, mutta silti ulkona oli muutama toimintapiste lapsille ja poniratsastusta sekä sisällä myyjäiset ja tarjolla joulupuuroa. Kodassa, josta näki järvelle, sai nauttia grillimakkaraa kahvin kanssa. Mikäs sen suomalaisempaa?


Myyjäisistä löytyi tämä sievä piparkakkutalo:
Itsenäisyyspäivää jatkoimme, kuinkas muuten kuin herkuttelemalla.

Viikonloppuna kävimme jouluillallisella ravintolassa sukulaisten kesken. Odotin vähän kauhulla, miten ilta vilkkaan taaperon kanssa ravintolassa sujuu, mutta yllättävän hyvin se meni, kun oli useampi silmäpari seuraamassa hänen touhujaan.

Sunnuntaina kävin myös joulumarkkinoilla. Olivatkin aika design-markkinat ja sieltä olisi löytynyt ihanista luonnonmateriaaleista lasten vaatteitakin, mutta kyllä hinnat olivat minusta korkeita. Tietysti pienyrittäjien täytyy laittaa hinnat korkealle, mutta kun tilanne toisaalta on se, että vähintään neljäsosahintaan saa kaupoista lasten vaatteita ja uusia tarvitaan usein, koska lapset kasvavat niin nopeasti.
Kävin myös laulamassa Kauneimmat joululaulut. Viikolla vietettiinkin Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin juhlaa ja joulukalenterista löytyi Jean Sibeliuksen lause:
"Pitää pyrkiä etsimään hyvää kaikkialta, mistä sitä voi löytää."
Tänään sitten oli lasten joulukirkko. Taaperomme ei kuitenkaan jaksanut siellä joulukuvaelmaa oikein seurata. Lumileikit ulkona kiinnostivat enemmän. Tänään onkin niihin hyvä päivä, kun lunta sataa taas oikein urakalla. Tähän päivään sopii siis Jean Sibeliuksen joululaulu: "On hanget, korkeat, nietokset." Toivotaan sitten, että ulkoleikkien jälkeen illalla taaperollemme uni maistuisi. Tällä hetkellä on vähän ongelmana päivärytmi. Aamuisin saa aina herättää, päivällä hän nukkuisi vaikka kuinka kauan ja illalla ei uni meinaa tulla silmään, vaikka kuinka on iltarutiinit ja nukuttelut.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti