keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Juhlasta juhlaan - keväästä kesään

Tuntui, että kevät eteni vauhdilla, kun koko ajan oli pientä juhlaa ja tekemistä.
Maaliskuussa vietettiin naistenpäivää, ja päiväkodissa poikamme oli askarreltut minulle tämän kauniin kukkakortin. Oli myös arkarreltu koruja. Mieheltä sain hienot ruusut.
Seurakunta oli järjestänyt alkuvuonna 4 vuotta täyttäville kivan tapahtuman, jossa sai osallistua laululeikkeihin, askarteluun ja satuhierontaan. Erikseen laulettiin vielä tammikuussa, helmikuussa jne. syntyneille onnittelulaulu. Lopuksi oli tarjolla kakkua ja mehua.

Yksi kevään tuoja on tottakai tivoli, joka aloitti kiertueensa hieman viileässä, mutta aurinkoisessa säässä. Poikamme suosikki tivolissa oli ehdottomasti ilmalla täytetty iso liukumäki. Toki myös hattara maistui ja laitteissa tuli pyörittyä.


Maaliskuussa vierailimme vielä poikamme kummitädillä ja matkalla näimme joutsenia muuttomatkallaan. Pojalle reissun kohokohta oli, kun hän pääsi leikkimään kummitädin ja hänen koiransa kanssa.

Sitten päästiinkin huhtikuulle. ja huhtikuu alkoi seurakunnan järjestämällä keväisellä ulkoilutapahtumalla läheisen järven rannalla. Pojan kanssa kiersin luontorasteja ja tutkimme mm. metsäntuoksuja. Menin myös epämukavuusalueelle ja sain rakennettua elämäni ensimmäisen linnunpöntön valmiista osista! Pojasta kivointa taisi olla riippumatossa makoilu metsässä : ) Itse nautin nokipannukahveista ja kiva vähän tutkiskella heräävää luontoa.



Löytyi myös, tottakai, kevään kukka leskenlehti.
Seuraava lasten tapahtuma, jossa kävimme oli lasten konsertti. Viime vuoteen verrattuna poikamme oli paljon rohkeampi. Hän ei enää vain istunut sylissä, vaan meni monien muiden lasten kanssa lavan eteen osallistumaan ja tanssimaan.

Pääsiäinen oli tänä vuonna myöhään, mutta saapuihan se vihdoin kera tulppaanien, narsissien ja koristeiden.


Virpomisvitsat poikani ja minä kävimme koristelemassa seurakunnan askartelutapahtumassa ja kävimme äitini luona virpomassa.

 
Kotona askartelimme tipuja.
Pääsiäisen viettoon matkasimme mummollaan Pohjois-Karjalaan. Edessä olikin hyppy takaisin talveen, kun vastassa oli piha, jossa oli puoli metriä lunta vielä. Kivahan tämä silti oli lapselle, kun hän sai vielä pulkkailla ja kelkkailla.



 
Kananmunia värjäsin perinteisen menetelmin sipulin ja lakanakankaan avulla. Kun käärii kananmunat sipulinkuorien kanssa lakanakankaaseen ja keittää, kananmunista tulee värikkäitä, mutta väri ei ole tasainen. Jos laittaa kananmunat suoraan sipulinkuoriveteen, kananmunista tulee tasavärisempiä.
Pääsiäistä seurasi pian vappu. Vapun vieton aloitin poikani kanssa kirkon piha-alueelta, jossa oli järjestetty lapsille ohjelmaa: pomppulinna, lasten bändi ja ilmapallojen jakoa. Tarjolla oli myös munkkeja ja mehua.
Kävimme katsomassa myös paikallisen patsaan lakitusseremoniaa. Tätä tilaisuutta olikin elävöitetty edellisvuosiin verrattuna, mutta edelleen saisi lapset ottaa siellä paremmin huomioon.
Poikamme tämän vuoden pallovalinnat olivat: Spiderman ja monsteriauto. Olimme vähän myöhässä pallohankinnassa ja valinnanvaraa oli enää vähän.

Perinteiset vappumunkit yläpuolella kuvassa.
Pojan kanssa askartelin nämä kortit mummoille äitienpäiväksi. Idean sain tuosta päiväkodissa tehdystä naistenpäiväkortista.
Hieman jännitti, kun äitiyttä on nyt neljä vuotta takana, että muistetaanko äitienpäivää vielä, mutta perinteisen, ihanan äitienpäivän sain, ja vierailimme myös äidilläni.
Pojan kanssa koristelimme tämän kakun: riittävästi sydämiä : )
Tänä vuonna perinteisistä äitienpäiväruusuista oli jostakin syystä pulaa. Alla päiväkodissa äitienpäivälahjaksi kivestä tehty leppäkerttu💓.
Äitienpäivän jälkeen olikin aika kiittää muskarin opettajaa lukuvuodesta. Lukuvuoden aikana poikamme oppi käymään muskarissa omin päin minun odottaessa aulassa. Olihan se välillä raskasta lähteä muskariin päiväkodin jälkeen, mutta kausi saatiin käytyä enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Muskarivuosi huipentui kevätjuhlaan. Kuulimme soitinopiskelijoiden esityksiä ja pienet muskarilaisetkin saivat laulaa ja soittaa kolme laulua.
Sitten oli vuorossa päiväkodin kevätjuhla. Sitä vietettiin ulkona järven rannalla. Vähän oli koleaa, mutta kyllä grillaus ja lasten kivat, iloiset lauluesitykset onnistuiva ulkosalla. Hieman haastetta toi järven läheisyys, ja tarkkana sai olla, kun oli paljon lapsia rannalla. Vielä lopuksi päästiin saunaan ja talviturkki tulikin sitten heitettyä.

Eivät sitten ohjelmat tähän loppuneet, vaan päiväkodin pihalle kurvasi sirkus. Sinne oli siis, tottakai, suunnattava. Kansainvälisiä esiintyjiä oli, ja entisestään parantunut ohjelma, jossa oli otettu huomioon yleisön lapset ja aikuiset. Kuvan lähde: Pexels
Yhtä varmasti kuin sirkus tulee kylään keväällä, alkaa tuomi kukkimaan. ja me lähdemme joen rantaan luontoretkelle ihailemaan tuomien kukintaa. Poika kirmasi luontopolulla innoissaan eikä eväiden syönti ollut vähäisin ilo. Jokeen oli tietysti myös kiva heitellä kiviä. Itse nautin kosken kuohunnasta ja lehtomaisesta luonnosta: tuomet, valkovuokot ja käenkaalit kukassa ja heräävän vihreät lehdet puissa.



Taas kaivattiin ohjelmaa, ja lähdin pojan kanssa tutustumaan pienoisrautatiemalleihin. Pienoisjunalla saatiin pihalla myös ajella ja nauttia markkinatunnelmasta ja letuista. Markkinoilta ostettiin, tottahan toki, viipurinrinkeli.
Toukokuussa tuli mökkikausi avattua, ja mökillä yllättäin linnunpöntön oli valloittanut orava.


Seurakunnan ulkoilupäivänä vietin pojan kanssa myös kivan päivän rannalla. Lapsille oli temppurataa, laululeikkiä, askartelua ja kierrätysopastusta. Askarreltiin pöllö. Letut ja lounas maistuivat kauniissa ympäristössä.

Luontoaiheessa pysyäksemme kävimme illalla suon laidalla kuuntelemassa käen kukuntaa.

Paikallinen MLL järjesti perhepiknikin nurmikentällä. Kiiruhdimme sinne yhtenä päivänä haettuani pojan päiväkodista. Kummoisia eväitä emme ehtineet laittaa, mutta eipä tuo haitannut, kun oli järjestetty erilaisia toimintapisteitä. Pojasta kiinnostavinta oli päästä puhaltamaan jättisaippuakuplia.
Toukokuun lopulla matkasimme Pohjois-Karjalaan mummolaan mummon syntymäpäiville. Pääsimme kokemaan kevään uudestaan: valkovuokot, rentukat,mustikat ja tuomet kukassa, ja käki kukkui.








Paluumatkalla mummolasta kävimme ihanassa nuorten pitämässä kesäkahvilassa. Kahvilatuotteiden lisäksi oli myynnissä kukkia, näytteillä tauluja, ja pihalla saattoi ihailla ja ihmetellä hevosia, kanoja ja kaneja. Kahvila oli vanhassa kunnostetussa tuvassa ja oikein viihtyisä. Kahvitteluhetken kruunasi ystävällinen palvelu ja tyttöjen esittämä piano- ja viulumusiikki 😊. Poikaamme kiinnostiva eniten kaninpoikaset. https://www.facebook.com/pg/Kukkakievarin-musiikkikahvila-451143412294648/posts/




Seuraavana juhlana onkin vuorossa poikamme 4-vuotispäivät, josta on tulossa postausta myöhemmin. Myöskin puutarhasta on tulossa päivitystä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti