tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ruusupuutarhalla

Nyt heinäkuussa pääsin tutustumaan Pirjo ja Heinrich Raution Simolan ruusutarhaan http://www.simolanrosario.com/ opastetulla kierroksella. Ruusutarhalla oli avoimien ovien päivä. Paljon oli väkeä liikkeellä, vaikka juuri oli ollut voimakas ukkoskuuro ennen opastuskierrosta. Puutarha on vain harvoin avoinna. Oli ihana katsella ja valokuvata ruusujen kauneutta ja tuntea ruusujen tuoksu ilmassa. Vanhan maalaistalon ympärillä on kahden hehtaarin verran maata, jonne on istutettu todella paljon pensasruusuja. Ruusupensaat kasvavat ruusutarhan reunoja pitkin ja lisäksi ruusupensaita on vielä istutettu useaan riviin ruusutarhan keskelle. Ruusuja on hyvin monia eri lajeja ja niitä on tuotu paljon ulkomailta, itse jalostettu jne. Tänä vuonna ruusujen kukinta on ollut tavallista aikaisempaa, joten valitettavasti aika monen ruusun kukinta ei ollut enää ihan parhaimmillaan, mutta koska ruusuja on niin paljon erilaisia, löytyi vielä paljon ruusupensaita täydessä kukassa.
Ostin kierroksen lopuksi ruusupensaan taimen pihallemme. Lajikkeen nimi on satumainen Tripolin prinsessa. http://www.simolanrosario.com/a-uudet-sivut/uudet-damaskenat/princessedetripoli.html
Maalaistalon pihapiirissä on myös lampi ja rehevä puutarha, jossa kukkivat jasmiini, pioni, orvokit ynnä muut perinteiset kukat. Pihapiiristä löytyy myös kauniita kärhöjä, malvaa, ritarinkannuksia ja erilaisia lehti- ja havupuita.
Pihapiirissä on myös galleria, jossa myydään Heinrich Ilmari Raution maalauksia.
Tässä ottamiani kuvia Simolasta:






































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti