lauantai 9. heinäkuuta 2016

Yksivuotissynttärit

Juhannusruusujen kukkiessa palasimme viime vuonna synnytyssairaalasta kotiin vauvan kanssa. Nyt vuoden kuluttua vauvan syntymästä vauvastamme tuli virallisesti taapero, kun hän täytti yksi vuotta : ) Tosin lastenvaatekaupoissa vielä shoppaillaan vauvaosastolta jonkin aikaa.
Tavallaan tuntuu, että vuosi on mennyt todella nopeasti. Toisaalta tuntuu, että elämä ennen vauvaa on jo kaukaista, koska elämä on niin kovin erilaista nyt. Elinpiiri on muuttunut, on tullut uusia tuttuja ja harrastuksia, ja olen nyt miehen muiden lasten elämässä enemmän läsnä. Töistä olen hoitovapaalla ja arjen täyttää vauvan.. eikun taaperon hoito.
Saavutetulta etapilta synttärit myös tuntuivat. Vauvaa olemme kunnialla hoitaneet vuoden verran, hän on kasvanut ja kehittynyt hyvin ja on iloinen lapsi. Olemme onnekkaita, että sairasteluitakaan ei muutamaa nuhaa lukuun ottamatta vuoden aikana ole ollut.
Synttäreitä tulivat kanssamme juhlistamaan lähimmät sukulaiset ja kummit. Olin tilannut tarjoilut kahvipöytään valmiina, niin minun ei tarvinnut stressata niistä. Koristeita ja kertakäyttöastioita tilasin Ruotsista Kids Party Storesta. Kids Party Store Toimitus oli nopea ja odotusten mukainen. Tuossa kuvassa alla näkyvät saippuakuplien puhalluspullotkin, mutta saippuakuplat unohtuivat puhaltaa. Sää ei ollut kovin lämmin, niin juhlat vietettiin sisätiloissa.
Tässä kuvia koristeista ja kattauksesta:
Kertakäyttöliina ja -astiat, servietit, saippuakuplapullot.

Kertakäyttölautaset
Koristelippunauhan liput olivat paperiset. Liput piti itse pujottaa nauhaan. Lippunauhan ripustimme etuterassille yhdessä sinisten ilmapallojen kanssa. Muoviset liput olisivat kyllä kestäneet paremmin tuulta ja kosteutta, mutta ekologisempihan tämä versio oli.
Lippunauha
Paperiset koristepallot availtiin taitoksistaan ja ripustettiin lamppuihin. Koristepalloja ostin kolme kappaletta, kaksi sinistä ja yhden valkoisen.
Paperiset koristepallot


Kertakäyttöpöytäliina

Kattausta
Värikkäät paperilyhdyt terassilla


Ilmapallot ja Suomen lippu


Synttärikakussa oli mopo- ja autoteema. Ehkäpä kakun tekijä oli kurkistanut pihallemme ja saanut sieltä inspiraation. Vähän toivomusta kakun mallista ja väreistä olin antanut etukäteen. 1-vuotiskynttilän olin ostanut kauppakeskuksen juhlakoristekaupasta.
Synttärikakku
Toinen lapsemme kummi tuli käymään synttärien jälkeisenä päivänä ja tein Piltti-purkkeihin jälkiruokaa: Piltti-kuningatarhilloa, rahkaa ja kermaa kerroksittain. Tutut äidit olivat tehneet juustokakkua Piltti-purkkeihin lastensa yksivuotissynttäreille, niin siitä sain idean. Piltti-purkit sai helposti puhtaaksi astianpesukoneessa, mutta erikseen piti vielä putsailla pois etiketin liimaa.
Pilttipurkit
Synttärilahjaksi pojallemme ostin Fisher Pricen maatilan. Siihen voi asetella eläinhahmoja ja yhdestä portista kuuluu porttia liikuttamalla eläinten ääniä ja soittoa. Paljon tällä on jo leikitty. https://www.prisma.fi/fi/prisma/fisher-price-little-people-maatila
Fisher Price -maatila
Isältään poika sai lahjaksi keinun. Keinusta on ollut myös jo paljon iloa. Vauvaistuin on aito retro. Siinä ovat avomieheni nyt isot lapset aikanaan keinuneet.


Synttärivieraamme toivat pojallemme ihania lahjoja:
Vaatteita, kirja ja palapeli


Pöytä ja kaksi tuolia


Toinen kummitäti antoi nämä lapsensa entiset huonekalut.  Nämä ovatkin meidän pojan ensimmäiset omat huonekalut : ) Laitoimme nämä vielä jemmaan, koska tuolilla istuminen ei ole vielä varman oloista.

Synttärikortit




River Islandin housut ja t-paita. http://eu.riverisland.com/boys/mini-boys/_/N-875
T-paita ja housut


Nikolas mini huppari ja shortsit alla. http://www.jesperjunior.fi/

Huppari ja shortsit



T-paita ja urheilusukat


Yllä pienen jalkapalloilijan St.Oliver t-paita ja urheilusukat. http://www.soliver.eu/


Leikkijuna
Tämä palikkaleikkijuna on myös tosi hieno. Siitä riittää iloa varmasti pitkäksi aikaa ja tälläkin on leikkiminen jo hyvässä vauhdissa. http://www.wawatoys.cn/index.asp


Gapin t-paita

Gapin hieno t-paita.


Nuppipalapeli
Nuppipalapelillä on jo paljon myös leikitty. Vielä palojen laittaminen paikoilleen vaatii harjaantumista. http://www.hapetoys.com/uk/en/

Ihana hämähäkkikirja. Mukana on sorminukke. http://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512096411/hamahamahakki/
Sarjassa näyttääkin olevan monta ihanaa kirjaa: http://www.gummerus.fi/fi/hakutulokset/all/?q=Little+Learners

Hämä-hämähäkki -kirja


Mummot muistivat kukilla ja saamme itse valita lahjat. Ainakin kengät ajattelin pojalle hankkia.
Ihanat ruusut



Tuntui hienolta, että sain järjestää lapseni ensimmäiset synttärit, ja että kaikki meni hyvin. Lapsi sai juhlissa paljon huomiota ja sylittelyä osakseen ja oli innoissaan, ja me vanhemmat saimme jakaa ilomme lapsestamme. Nyt arki taas rullaa, ja vauvan hoito ja kesäretket ja leikkiminen taaperomme kanssa siivittävät sitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti