lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulun tunnelmaa etsimässä

Hiukan olen jo virittynyt joulutunnelmaan.  Pieni lumipeite, joka taas peittää maan auttaa asiaa. Lapselleni myös haluaisin tarjota nyt pieniä joulun elämyksiä. Eihän hän toki vielä joulusta paljon ymmärrä, joten lähinnä minun on tietysti joulun tunnelmaa etsittävä omasta sydämestäni. Ehkä jotain uusia jouluperinteitäkin syntyy yhdessä hänen kanssaan.

Kirjastosta lainasimme muutaman talvisen kirjan. Kovin paljon valikoimaa ei meidän pienessä kirjastossamme ollut. Kirjoista tarttuu varmasti taaperollemme myös muutama uusi talvinen sanakin mieleen.
Toivon talvi ja Pulmu keinuu
Osallistuimme sekä kylän että kirkon joulunavaustapahtumiin. Glögiä, pipareita ja puuroa oli tarjolla, joulupukki oli tavattavissa, jouluvaloja sytytettiin, myyntikojuissa myytiin jouluisia herkkuja ja järjestettiin myös ilotulitus.
Joululahjaostokset saimme äsken jo vähän alulle. Niistä ehkä kuvia myöhemmin tai sitten säilyvät salaisuutena..
Muskarissa ja avoimella päiväkodilla on laulettu talvisia lauluja ja joululauluja. Kerhossa ihailimme jouluvaloja ja joulukuusta. Taaperotanssissakin oli talvinen teema. Kännykästä olemme taaperon  kanssa kuunnelleet jo vähän joululauluja ja katsoneet jouluvideoita ja Joulupukin poroja.
Pakkasta on ollut taas useana päivänä peräkkäin ja talvivarusteet ovat taaperolla käytössä. Ostin Sidosteen liukuestesukkahousut, jotta pakkasella nilkat pysyisivät helposti lämpimänä. Myös villapuku tuli tarpeeseen. https://www.prisma.fi/fi/prisma Äitini antoi pojallemme myyjäisistä ostamansa villasukat. Villasukissa tuo hieman pitempi varsi on hyvä, niin ne lämmittävät kunnolla nilkkojakin. Äitiyspakkauksen toppapuku menee vielä, mutta pian on ostettava uusi isompi. Katselinkin toppapukuja jo, mutta ne olivat aika hintavia. Ostimme rattaisiin Orbilocin turvavalon. Näitä käytetään yleensä koirilla, mutta hyvin valo soveltuu rattaisiinkin. Valon näkyvyys on jopa viisi kilometriä.
K
Sukkahousut


Merinovillapuku
Joulukalenteri, woodmansterne.com




Turvavalo




Joulukalentereista olemme taaperon kanssa saaneet avata jo pari luukkua. Ystäväni lähetti minulle partiolaisten kalenterin, niin siinä oli muutama luukku jo marraskuullekin. Taaperomme ikiomassa joulukalenterissa on koiranpentujen kuva. Vaikka puuroa popsiessa, on joulukalenteria mukava tutkiskella.



Omaa synttäriäni tuli vähän vietettyä pikkujoulun aikaan. Äitini oli meillä vieraana ja kävimme joulukonsertissakin. Olikin ihan mukava, että konsertissa ei laulettu kovin montaa ihan niitä perinteisempiä joululauluja. Säästettäköön ne vielä lähemmäksi joulua.




Kaktus on intoutunut kukkimaan.


Yllä itse istutettu amaryllis Olaf. Istutettaessa on hyvä muistaa, että ruukku ei saa olla liian iso. Mukulasta osan pitää jäädä mullan yläpuolelle. Ohjeen mukaan ensin pitäisi amaryllistä kastella harvemmin ja sitten päivittäin. Uskon kyllä, että jos päivittäin kastelee, varresta tulee tosi korkea. Näin kävi minulle viime vuonna, että varsi oli tosi pitkä ja kukkaa oli jo vaikea saada pysymään pystyssä.

Äidiltäni saimme kaksi tällaista Hadeco-amaryllistä. Nämä ovat jo alkamassa kukkimaan.
Toissapäivänä opiskelijoiden moottorisahat käynnistyivät yllättäen lähimetsässämme ja tavallaan tilanne pakotti minut ja taaperon kärrykävelylle. Tämä joulukuun ensimmäinen päivä oli aurinkoinen pakkaspäivä eli mitä mainioin oli ulkoilusää. Tässä muutama tunnelmakuva eiliseltä:













Viime joulu ja vauvavuosi tulevat vähän haikeudellakin nyt mieleen. Juuri laitoin muutamia vauvatarvikkeitakin jo tarpeettomina myyntiin.Viime jouluyönä kärryttelin vaaviamme täydenkuun loisteessa ulkona. Sisällä joulukuusen alla hän pötkötteli, kun hänet sinne asetti. Esitimme jouluna mummoille Pikkuinen tonttu lauluun pienen esityksen. Vauvaa kannoin ja hypyttelin sylissäni. Nyt vaavimme on jo touhukas taapero, joka viipottaa omilla jaloillaan. Saa nähdä, saanko tonttulakin hänen päähänsä.
Kynttiläkuvan myötä toivottelen kaikille hyvää joulun odotusta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti