sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kotinomin päiväkirja 1 v.

Näinä päivinä tulee jo vuosi kuluneeksi siitä, kun perustin tämän Kotinomin päiväkirja -blogin. Koko vuodenkierron olen siis kirjoitellut ja postannut kuvia tänne taaperomme hoidosta, arjestamme, juhlistamme, kärrykävelyistämme, hankinnoista taaperollemme, puutarhastamme ja reissuistamme.


Blogin kirjoittaminen on mukava harrastus taaperon hoidon ohessa. Voin silloin tällöin tehdä näitä päivityksiä taaperomme nukkuessa päiväunia. Enemmänkin olisi aiheita mielessä, mistä kirjoittaa, mutta pienen lapsen äitinä aika on rajallista. Blogi on siis pysynyt alkuperäisissä aiheissaan. Jos olisi enemmän aikaa, perehtyisin myös enemmän blogger-ohjelmaan ja muutenkin bloggaamiseen. Mutta pikkuhiljaa varmaan sitäkin tulee tehtyä.
Taaperomme on tänä vuoden aikana kasvanut ja kehittynyt kovasti. Viime päivinä tuntuu, että pituutta on tullut ja sanavarasto kasvaa joka päivä. Hän myös leikkii jo enemmän itsekseen ja leikit ovat monipuolistuneet. Kaksivuotispäivä häämöttää kesällä. Minunkin pitäisi jo osata luovuttaa vauva-ajasta ja tarttua mm. siihen, että tuteista olisi pian luovuttava. Joitain äitiysvaatteita laitoin juuri myyntiin.
Joskus mietin vauva-aikana, että hyvin rajallisella sanavarastolla vauvan kanssa pärjäisi vaikka au pair: äiti vaihtaa vaipan, puetaan, riisutaan, äiti lämmittää maidon, äiti nostaa vaunuihin yms. Nyt, kun taapero on vilkas liikkeissään ja osaa osoittaa omaa tahtoaan, sanastoa tarvitaan jo enemmän. Luin, että taaperolle ei saisi sanoa ei, vaan ohjata aina parempaan toimintaan. Joskus tuo asia kyllä unohtuu tai esim. vaarallinen tilanne tulee yhtäkkiä. Kirjasin yhden päivän kiellot ylös : ) Tässäpä ne:
- Älä murustele
- Älä kastele sukkiasi
- Älä paukuta ovea
- Älä ota äidin vaatteita kaapista
- Älä koske wc-pönttöön
- Älä kiipeä hyllylle
- Älä heitä äidin meikkejä roskikseen
- Älä syö saippuaa
- Älä syö pyykkipoikaa
- Älä kiiku suihkun letkussa
- Älä potkaise lattialle tavaroita
Vähän siis saisi mahdollisella au-pairilla olla jo kielitaitoa taaperon hoidossa jo pelkästään kieltämisessä ellei sitten olisikin tarkoitus saada vieraan kielen kielikylpyä.
Maaliskuu on jo kevätkuukausi. Mitään emme juuri ole kuitenkaan puutarhassa vielä tehneet. Koristeomenapuusta varistelimme pois koristeomenoita, jotta se kukkisi paremmin. Kukkasiementen istuttaminenkin menee minulla tänä keväänä myöhälle. Luonnossa ja pihalla oravat, jänikset ja linnut liikkuvat vilkkaammin.
Tuntuu, että kevät etenee eteen ja taaksepäin. Välillä on lämmintä, välillä pakkasta, välillä sataa lunta, välillä räntää tai vettä ja pakkasyön jälkeen polut ovat jäiset.. Flunssakin on kovasti yrittänyt iskeä. Auttaisivatkohan nämä Rukalta ostetut teet siihen, että flunssa ei tulisi kunnolla päälle? http://www.riipisen.fi/
Pientä piristystä siis kaipaa. Eilen olikin äitien ilta jumpan, rentoutumisen, uimisen ja iltapalan merkeissä : )
Naistenpäivä myös piristi maaliskuuta. Tämän ihanan ruusun sain mieheltäni:
Taaperon kanssa kävimme hevostilalla retkellä muiden äitien ja lapsien kanssa. Tilalla sai tehdä pienen kärryajelun, ratsastaa ponilla, grillata, katsella hevosia ja kokeilla keppihevosia. Kiva ulkoilupäivä oli tämä. Taaperomme katseli innoissaan hevosia ja sanoi "heppa, ii-hah-haa".



Rapakelit ovat vaatineet tekemään vähän hankintoja taaperolle pihaleikkejä varten. Kurapuku ja kurahousut tuli ostettua. Nyt ei haittaa, vaikka kaatuu vesilätäkköön.
Kauppakeskuksen alepäiviltä ostin parit housut ja pyjaman, koska taaperollamme housunlahkeet tuppaavat jäädä lyhyiksi entisissä. Mukavan joustavia ja pehmeitä materiaaleja niissä. Heräteostoksena ostin kevättakin.





http://www.hm.com/fi
http://www.kappahl.com/fi-fi/
Aika kuluu niin pian..! Ensi viikolla on aika päättää, teenkö taaperollemme kerhohakemuksen ensi syksylle tai ensi keväälle. Olisihan tuo jo vähän harjoittelua päiväkotia varten. Tosin, kun käymme kerhoissa ja muskarissa yhdessä, hän oppii sielläkin muiden lasten kanssa olemista.
Ensi postauksessa sitten varmaan jo jotain uutta pääsiäisjuttua. Tässä kuva viime vuodelta:










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti