sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Pääsiäistunnelmaa

Tänä aamuna sai hieraista silmiään, että onko oikeasti totta, että pihalla ja puissa oli taas lunta.. No, jo aamupäivän aikana lumi oli sulanut ja lumikellot löytyivät sinnikkäästi kasvamassa ohuen lumikerroksen alta.
Lumikello




Luminen piha
Talitiaisia, mustarastaita ja nyt peippojakin on pihalla jo näkynyt. Näkyvin ja kuuluvin linnuista on kuitenkin iso fasaanikukko, jonka eksoottisuutta taaperomme kanssa ihmettelemme päivittäin.

Fasaani



Sää ei tosiaan kovin vappuiselta vielä vaikuta, joten fiilistellään vielä vähän pääsiäistä.
Tulppaanit
Pääsiäislauantaina kävimme kivassa lasten pääsiäistapahtumassa. Sain sattumalta vinkin tästä tapahtumasta. Tapahtumassa näimme poneja, alpakoita, lampaita ja kaneja. Lapsille oli myös puuharataa, lasten musiikkia, askartelua ynnä muuta. Ulkoilusää vaan oli tosi kolea ja välillä sateli luntakin... Sinnikkäästi kuitenkin nautimme myös ulkona lettukahvit.
Pääsiäisoksat
Ruskea alpakka

Valkea alpakka

Poni tekee tuttavuutta

Poni ja aasi

Vähän pelottava noita
Lettukahvilasta löytyi kiva vinkki yrttien käyttöön pöytäkoristeena.
Pöytäkoriste

Koska sää tosiaan tuntui hyvin kolealta, oli ihana löytää lämmin kahvila, jossa vielä oli tosi hyvät valikoimat. Taaperommekin oli ihan innoissaan: "pullaa, kakku!".
Kahvilassa
Kahvipöytä kotona
Ennen pääsiäistä tein kotona perinteistä pääsiäisen herkkua pashaa. Useinhan pashaa valutetaan kahvinsuodattimessa, mutta kävi se näinkin siivilässä sekmuovimukissa, jonka pohjaan tein reiän.

Pasha tekeillä





Nyt on jo aika laitella pois pääsiäiskoristeet ja alkaa suunnata ajatuksia vappuun. Jospa tulisi kuitenkin niin lämmin sää, että voisi laittaa jo kesäisemmät tamineet ylle.


Tämä vaalea trulli tuo aina mieleen opiskeluaikojen opintomatkan Sveitsiin, jossa tutustuin slovakialaiseen tyttöön. Hän lähetti tämän minulle.
 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti