maanantai 8. toukokuuta 2017

Vappu


Kevät on täällä vai onko? Tänä keväänä on ollut vuoroin kevään ja vuoroin takatalven tuntua. Olemme saaneet nauttia auringosta, mutta vettä on myös tullut kaikissa olomuodoissa: vettä, räntää, lunta ja rakeita. Vaikka kyllähän se kevät pikkuhiljaa etenee, vaikka tälle viikolle on taas luvattu kylmempää säätä ja juuri tuli raekuuro... Kaikesta huolimatta juhlistimme kevään juhlaa vappua.
Ennen vappuviikonloppua kävin taaperomme kanssa urakalla vapputapahtumissa. Kävimme kahdessa lasten vapputapahtumassa ja vielä sirkuksessa, joka saapui kylällemme. Taaperomme kyllä varmasti nautti tänä vuonna nautti tapahtumista enemmän kuin viime vuonna, kun hän osaa jo kävellä ja juosta ja touhuta enemmän.
Ensimmäisessä tapahtumassa saimme pienet vesivärimaalaukset käsiimme, nautimme munkeista ja taaperomme leikki temppuradalla. Toisessa tapahtumassa söimme taas munkkeja ja taikuri esiintyi. Poikamme sai kaasupallon ja hän oli siitä tosi iloinen. Niitä hymyjä, kun olisi saanut purkkiin : )Taikuri teki myös koirapallon, mutta se meni rikki heti kotimatkalla.
Vielä saman päivän iltana kävimme sirkuksessa. Esitys kesti väliaikoineen kaksi tuntia, mutta melkein loppuun asti pienemme jaksoi seurata. Ensimmäinen puoli tuntia kului ihmetellessä ja vähän jännittäessä. Sirkuksessa näimme jonglöörejä, pellejä, taikurin ja trapetsitaiteilijoita. Koira- ja kissatemput olivat pojastamme kivoimpia. Itsestä jännittävimpiä olivat tulen alta limbous ja kahvakuulilla jonglööraus.


Vapunaaton aattona iski sitten oikein kunnon lumimyrsky ja lumi pysyi täällä maassa koko vappuaaton!

Oli todella koleaa ja kävimme marketista ostamassa vappupallot. Sää ei houkutellut vapputorille. Oli hauska löytää Kaapo-pallo, kun poikamme innokkaasti haluaa katsoa Kaapo-videoita. Marketin käytävällä pikkupojat lauloivat Kaapon tunnuslaulua taaperollemme pallon nähdessään : ) Ilmeisesti lämpötilaerojen vuoksi tuo Kaapo-pallo meni rikki heti kotiin sisälle tuotaessa... Onneksi oli varapallona Palomies Sam -pallo. Itselleni ostin iihanan ruusupallon.


Muutama hankinta tuli myös tehtyä taaperollemme samalla kauppareissulla. Pituutta on tullut sen verran lisää, että uudet yöpuvut olivat tarpeen. Löytyikin edullinen setti. Kevyempi myssy ja kevyemmät kengät olivat myös ostoslistalla sekä ulkoleikkeihin pallo. https://www.prisma.fi/fi/prisma



Vappuaaton iltana kävimme vielä yhdessä vapputapahtumassa, joka olikin siisti tapahtuma, jossa oli huomioitu lapset ja aikuiset. Vielä näin pienelle ei tilaisuuden alussa esiintyneiden pellejen huumori kyllä ihan avautunut. Tapahtuman jälkeen kävimme vielä hakemassa nettikirpparilta ostamani kirjat taaperollemme.

Kotona koristelimme perinteisesti ilmapalloilla ja serpentiinillä ja poikamme opetteli leikkimään vappuhuiskalla, vappupillillä ja vappupalloilla.
Mieheni oli tehnyt simaa ja vappuna hän teki vielä munkkeja. Sima tehtiin tänä vuonna valmisjauheen avulla. Ei kyllä tullut niin hyvää kuin kokonaan itse tehdystä. Osan munkeista veimme mennessämme äidilleni, kun kävimme siellä vappupäivän kahveilla. Vappupäivänä olikin jo keväisempi sää ja lumi suli pois.
Vaatetilaukseni kaupanpäällisenä postista putkahtivat nämä keväiset mukit. Voin niistä nyt siemailla lämmintä teetä, vielä lämpimämpää kevätsäätä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti