maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa



Lumi sulaa silmissä, tikka pärisyttää lyhtypylvästä, ja kyyhkyset kujertavat. Kaduilta putsataan pois hiekoitushiekat, lapset ottavat innolla polkupyörät esille, ja jäätelökioskeja pystytetään.



Pääsiäinenkin oli ja meni jo. Pääsiäispäivät vietimme kotona. Pääsiäisvieraiksi saimme äitini ja veljeni vaimon. Veljeni vaimo toi kauniin tulppaanikimpun. Siinä oli koristeena keltaisiksi värjättyjä koivunoksia. Tulppaanien jo kuihduttua, koivunoksiin puhkesivat pienet lehdet : )


Tulppaanikimppu ja lammas





Äidiltäni saimme lahjaksi vauvalle keväisenvärisen pirteän Hilla-merkkisen yöpuvun. Tarvetta uusille vaatteille vauvan kasvaessa on. Mukavaa, että kotimaassa vielä valmistetaan vaatteita. Tässä linkki valmistajan sivulle: http://hillaclothing.fi/hilla/
Potkupuvun kuosia
Pihallamme aloitimme jo kevättöitä. Toisena pääsiäispäivänä leikkasimme tuijaa, kirsikkapuuta, lehmusta, tammea, vaahteraa, pihlajaa, omenapuita, marjapensaita ja siistimme pensasaitaa. Kirsikkapuuta leikkasimme sen takia, että puu ei kasvaisi liian suureksi, ja kirsikat saisi helpommin poimittua. Tammesta leikkasimme alaoksia, koska oksat meinaavat kasvaa polulle. Omenapuuta leikatessa ja latvaa taivuttaessa tuli vahingossa halkeama oksanhaaraan. Ensi vuodeksi täytyy siis harkita jatkovartisia oksasaksia. En anna leikkausohjeita, koska en ole asiantuntija, mutta netistä löytyy varmasti ohjeita oikeisiin leikkaustapoihin esim.: http://puutarha.net/artikkelit/34/omenapuun_leikkaus.htm
Omenapuun halkeama






Lehmus




Tuija





Siistitty pensasaita


Kukkapenkissä krookukset jo pilkistävät sulaneesta kohdasta. Viime vuonna tähän aikaan tulivat esiin lumikellotkin. Nyt ne ovat ehkä hävinneet pihaltamme ja pitää istuttaa syksyllä uusia. Leikkasin mataroista kuivuneet kukkavarret pois. Ne jäivät syksyllä leikkaamatta, koska matarat kukkivat niin myöhään syksyyn. Matarakin näytti nyt jo heränneen maasta.
Krookukset heräämässä




Joutsenet ovat palanneet lähipellolle muuttomatkaltaan. Talitintit ovat valloittaneet pihapönttömme. Toisen pöntön kiinnitysnarua piti löysätä niin, ettei se kiristä tammea, jonka runko on kasvanut. Toivottavasti talitintit eivät häiriintyneet tässä operaatiossa.
Linnunpönttö tammessa


Jo muutamankin vuoden nähnyt toinen pihapönttömme.




Myös sisäkukat ovat heränneet kevääseen. Kaktus on intoutunut kukkimaan ja St.Pauliat samoin.
Kaktus ikkunalla






St. Pauliat
Vauvamme rytmi on mummolamatkan jälkeen ollut hieman sekaisin. Hampaiden tulokin saattaa vähän vaivata. Ehkä myös kevään valoisuus vaikuttaa siihen, että vauva on herännyt aamuisin yhä aikaisemmin. Innoissaan hän nousee kerta kerran jälkeen tukea vasten seisomaan ja jarrusukat ovat todella tarpeen.
Keväistä väriä vauvan leluissa.


Äiti -vauvakerhossa oli hiljattain valokuvaus ja tilasin vauvasta ison määrän kuvia. Aika rahasampo varmasti tuo valokuvausbisnes on, kun vanhemmat haluavat muistoja lastensa vauva- ja lapsuusajoista. Pieni varoituksen sana siis, että tilaus voi tulla kalliiksi, kun innostuu tilailemaan..




Nyt, kun vauva on kasvanut, pääsemme enemmän liikkumaan. Vauvan kanssa teimmekin hiljattain retken ihanaan kukkakauppaan. Ostin keväisiä narsisseja, helmililjan ja pienen orvokki-istutuksen. Pystyin vastustamaan kauniiden serviettien ja lahjatavaroiden ostamista - serviettejä kun ovat laatikot täynnä jo kotona.
Helmililja
Keväiset narsissit

Orvokki




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti