perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tiritiriteijaa - kevättä ilmassa



Kevät etenee vauhdilla. Eilen bongasin metsikössä jo peipposen ja pihallemme on muuttanut utelias punarinta. Tämä peipon kuva on Pixabaysta.

"Sitten alkoi laulukoulu, tiritiriteijaa."


Läheisellä pellolla oleilee joutsenia muuttomatkallaan. Leskenlehtiä olen jo nähnyt paljon ja kuulemma on näkynyt sini- ja valkovuokkojakin paikka paikoin ja perhosia. Kukkapenkeissä on jo pientä elämää ja yhdestä kukkapenkistä löytyi kuin löytyikin vielä muutama sinnikäs lumikello. Eivät olleet kaikki kadonneet.
Leskenlehdet
Lumikello
Pörriäinen helmililjassa


Sisällä kaktus on edelleen upeasti kukassa ja on tehnyt uusia kukkia.
Kaktus


Kukka-ja hyötykasvitaimet ovat alkaneet itää. Tässä malliksi kuva kesäkurpitsoista ja krassista. Saa nähdä, tuliko ne istutettua turhan aikaisin.
Kesäkurpitsat
Krassit


Ikävä puoli keväässä on se, että lumen alta paljastuvat ihmisten heittämät roskat. Edes yhden roskan kerääminen päivässä vaunukävelyllä voisi olla alku siistimmälle ympäristölle. Toki tietysti ensisijaisesti se, että roskia ei heiteltäisi ollenkaan, mutta tämä lienee toiveajattelua. Täältä ajatuksia: http://www.roskapaivassa.net/
Kevään edetessä vauvamme kasvaa kohisten. Tasapaino kehittyy ja hampaita puhkeaa kuin kevään kukkia. Heh, olipa tuokin vertaus : )


Hieno, lämmennyt sää houkuttelee tekemään vauvan kanssa vaunukävelyiden lisäksi retkiä myös matkarattailla. Emme ole vielä tukevampia rattaita hankkineet. Vaunujen ratasistuin kyllä odottaa myöhempää käyttöä. Valitsimme matkarattaiksi Joie Mirus -rattaat, koska ne ovat todella kevyet, helpot laittaa kasaan ja niissä on heittoaisa, joka mahdollistaa sen, että rattaita voi työntää siten, että lapsen kasvot ovat työntäjään päin ja toisinpäin. Istuinosan saa myös makuuasentoon. Hinta oli myös edullinen. Enemmän nämä rattaat on tarkoitettu asfaltille ja sisäkäyttöön, mutta työntäminen onnistui myös hiekalla varsinkin siten, että lapset kasvot ovat menosuuntaan. Toisinpäin työntäessä vaunut hieman kiemurtavat. Ostimme rattaat Pinkorblue -verkkokaupasta http://www.pinkorblue.fi/. Rattaista voi lukea täältä tarkemmin: http://www.joiebaby.com/product/mirus/
Pikkuisen silmiä olen rataskävelyillä suojannut auringolta aurinkolaseilla. Täältä löytyy vinkkejä aurinkolasien valintaan: http://www.banzworld.com/ Tässä ihanat pienet aurinkolasit:
Babybanz-aurinkolasit.
Perhekerhossa oli tällä viikolla niin helppo kevätaskartelu, että jopa minä osasin tehdä tällaisen kevätperhosen : )

Perhonen


Muskarissa on tiedossa vauvan ensimmäiset kevätjuhlat. Aika liikuttavaa.. : )

Bodeja, housut ja hup
Viime viikolla katsetta tuli suunnattua jo kesää kohti ja tilasin vauvalle ihania merihenkisiä kesävaatteita H&M:stä ja Saksasta. Ne saapuivat eilen. http://www.hm.com/fi/ ja
http://www.vertbaudet.de/
Trikoohousut ja farkkuhaalarit







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti