maanantai 9. toukokuuta 2016

Kevät kaunis, kevät kaunis, kiva kun oot täällä

Muskarissa lauletaan jokaiselle lapselle vuorotellen tunnin aluksi esim. että Eero kulta, Eero kulta, kiva kun oot täällä.. Tuosta siis otsikko tuli mieleen. Meillä on nyt muskarin kevätlukukausi päättynyt ja suuntaamme kohti kesää.
Olemme saaneet nauttia jo useamman päivän peräkkäin lähes helteestä ja auringosta, joka paistaa pilvettömältä taivaalta. Ihanaa, mutta täytyy kiinnittää huomiota siihen, että vauva saa tarpeeksi nestettä, ja suojata vauvaa vaatteilla ja auringonsuojilla. Tuntuu myös, että vauvan on vaikeampi saada nukuttua kuumalla ja ruoka ei maistu samalla lailla kuin viileämmällä säällä.
Vilkkaan vauvan äiti tarvitsee välillä rentoutusta, ja helatorstaina miehelläni ja minulla oli mahdollisuus lähteä vauvan kanssa virkistäytymään kevätretkelle vauvamme kummitädin luo.

Maitolaituri
Valkovuokkoja
Perillä saimme nauttia hyvästä seurasta ja ihanasta ruoasta. Vauva sai tehdä tuttavuutta kiltin koiran kanssa ja kontata vähän terassilla. Teimme myös kävelyretken puhtaassa maalaisilmassa. Näimme sinivuokkoja ja ensimmäiset voikukat. Koivussa oli jo pieni lehti ja metsässä siinti ihanaa kevään vihreää. Otimme kylällä kivoja valokuvia maitolaiturilla.
Koivun lehdet
Vauva sai hienon bodyn ja hienot housut lahjaksi kummitädiltä.

Body ja housut
Bodyssä on kiva Ressu-kangas.
Ressukuosi


Automatkalla näimme monia keväisiä näkyjä: joutsenia pelloilla ja kosteikoissa, kurjen, koneita peltotöissä, hevosia laitumilla, ihmisiä veneillä tyynillä sinisillä järvillä, avoautoja ja kilpapyöräilijöitä.
Kotiin päästyämme mustarastas lauloi kuuluvasti talomme katolla antennin päällä ja läheisessä metsässä kukoistavat valkovuokot.
Myös kielon lehdet ovat nousseet maasta, oravanmarja ja mustikat kukkivat.
Valkovuokot


Kielot


Kevään vihreää


Leskenlehtien kukinta alkaa olla jo ohi.
Leskenlehdet


Kun kahvittelimme vappupäivänä terassilla, nurmikolle lehahti västäräkki vieraaksi. Västäräkin kuva on Pixabaystä.
Västäräkki


Vauva kasvaa kovaa vauhtia ja tarvitsi vielä lisää kevät- ja kesävaatteita. Kirpputorilta löytyivät nämä kaksi bodya ja paita ja hinnaksi tuli yhteensä kokonaista viisi euroa. Äitienpäivänä puin vauvan tuohon vaaleansinivalkoraitaiseen kauluspaitaan.


Kävin vauvan kanssa äitienpäiväostoksilla kauppakeskuksessa ja Kappahlissa oli ale. http://www.kappahl.com/fi-FI/ Ostin purjevenekuvioisen Newbie-yöpuvun ja autokuvioisen Newbie-bodyn. Varsinkin yöpuku tuntuu mukavan pehmeältä materiaalilta. Mietin, kun monissa Kappahlin vauvanvaatteissa oli koristenappeja, että ovatko ne mahdollisesti irrotessaan vaaraksi vauvalle, mutta myyjän mukaan napit ovat kyllä hyvin kiinni eikä palautetta niistä ole tullut.
Body, yöpuku ja huppari


Prismasta ostin hupparin. Huppari tulikin vauvalle heti käyttöön, koska Saksasta tilaamani Vertbaudetin takki oli aivan liian lämmin tässä säässä. Huppari on myös ihanan pehmeää materiaalia. https://www.prisma.fi/fi/prisma
Prismasta ostin myös Brion lelun. Vauva pääsee harjoittelemaan vasaroimista : ) Uskoisin, että tuosta lelusta on iloa pitkäksi aikaa. Olisi ollut kyllä kiva, jos olisi ollut vähän värikkäämpi versio saatavana. http://www.brio.fi/
Brion lelu


Netistä Minimestä http://www.minime.fi/ tilasin kankaisia säilytyslaatikoita vauvan vaatteille. En ollut katsonut laatikoiden kokoa ostaessani ja olin hieman pettynyt, kun laatikot olivat pienempiä, kuin olin odottanut. Laatikoiden koko:  25 x 15 x 15 cm. No, kyllähän noihin jotain mahtuu ja saa nähdä miten vaatteet pysyvätkään järjestyksessä, koska vauva kurkkii vaatekaappeihin ja vetää vaatteita lattialle ja "järjestelee" niitä tosi mielellään ; )




Tähän kevätpäivitksen loppuun laitan vielä keväisiä kuvia valkovuokoista:

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti