perjantai 13. toukokuuta 2016

Keväthuumaa puutarhassa

Olen vähän myöhässä tässä kevätpäivityksessä, koska krookusten kukinta pihallamme on jo tätä kirjoittaessani loppunut. Meillä on pieni allas, jonka takana krookukset varsinkin kukkivat kauniisti. Vielä altaalla ei ole näkynyt juomassa pikkulintuja, vaan sen sijaan iso varis ja pari pulleaa harakkaa. Tässä nyt Kukka Floran päivänä ensin krookusten kukkaloistoa katseltavaksenne:































Nyt on ollut niin lämmin sää, että siirsin krassilaatikon ulos. Nyt vaan odottamaan, että kukkii : )
Krassit
Narsissit kukkalaatikossa ovat tässä kuvassa loistossaan. Nyt ne ovat kärsineet kuumuudesta.. tai kuivuudesta, kun en oikein ehtinyt kastelemaan niitä kunnolla. Kun leikkasin kuivia kukkavarsia pois vauvastamme oli hienoa, kun hän sai koskettaa kukkia.
Narsissit
Kesäkurpitsan taimet siirsin kukkalaatikoista omiin ruukkuihinsa. Tästä operaatiosta muutama taimi ei selvinnyt, mutta suurin osa vielä porskuttaa.
Kesäkurpitsat
Vuorenkilvet kukkivat aikaisin keväällä. Olen kuullut, että vuorenkilven lehdet ovat hyväksi iholle ja estävät maksaläiskien muodostumista. Raskauden myötä kasvoilleni tuli muutama maksaläiskä, joten pitäisikö kokeilla ; )

Vuorenkilpien kukat


 Tällainen pieni tulppaani jo kukkii kukkapenkissämme.
Tulppaani


Idänsinililja eli scilla on jostain levinnyt pihallemme. Onhan se ihan nätti, mutta on kova leviämään. Täytyy yrittää estää, ettei se valtaa koko pihaa.



Narsissit kukkaruukuissa
Viinimarja kukassa
Viinimarjapensaat jo kukkivat. Viime vuonna saimmekin mukavasti satoa, vaikka meillä on vain pari pensasta. Tuntuu, että viinimarjojen keruu tuntuu osuvan aina hellepäivään ja niitä kerätessä paistuu mukavasti.
Viinimarjapensas


Vaahtera kukassa
Tässä pari kuvaa hevoskastanjan eksoottisista muodoista. Meillä kasvaa puutarhassamme kaksi hevoskastanjaa. Niistä pitäisi tulla korkeita puita.
Hevoskastanja

Hevoskastanja
Talven yli säilyttämämme pelargoni heräsi kukkimaan lasiverannalla. Pelargoni sietää kuivuuttakin, niin ei haittaa vaikka multa kuivahtaa välillä. Kuihtuneet lehdet ja kukat, kun vain muistaa poistaa.

Pelargoni
Narsissit ovat juuri alkaneet kukkimaan kukkapenkissä. Viime vuonna meillä oli näitä huomattavasti enemmän. Harmi, kun nyt ei näytä maasta nousseen kovin montaa narsissia. Voihan olla tietysti, että jotkut niistä heräävät myöhään. Täytyy syksyllä istuttaa uusia sipuleita.
Narsissit kukkapenkissä
Vaahteran lehdet puhjenneet
Tämän vaahteramme lehdet olivat alun perin punaiset, mutta ovat vuosien myötä muuttuneet vihreiksi.
Juhannusruusussa ovat lehdet puhkeamassa. Viime vuonna pääsimme synnytyssairaalasta juhannuksen jälkeen ja toimme vastasyntyneen vauvamme kotiin juhannusruusujen kukkiessa.



Tulppaanit puhkeavat kukkaan. Tulppaaneita ei pihamme ole vielä tulvillaan, mutta päivä päivältä tulppaanien kukkia avautuu enemmän. Toivottavasti ennustetut sateet eivät nyt pilaa kukintaa.
Valkovuokot ovat levinneet kukkapenkkiin : )


Alppiruusuja (rhododendroja) lannoitimme. Viime vuonna ne eivät kukkineet oikein hyvin. Toivottavasti tänä vuonna sitten paremmin. Luin kyllä, että kovin paljon lannoitusta ne eivät tarvitse. Maan peittämiseen rhodojen alta voi käyttää vaikka kuorikatetta. Rhododendro-nimi tulee kreikan sanasta rodo = ruusu ja dendro = puu. Kasvi ei kuitenkaan ole sukua ruusukasveille.

Sinimarjakuusama
Sinimarjakuusamat kukassa. Meillä kasvaa näitä pensaita takapihan reunassa.

Istutimme maahan viime vuodesta varastossa säilytetyt daalian mukulat. Uuden daalian mukulan istutin ruukkuun ja se onkin alkanut jo kasvamaan.
Alla näkyvä vuohenjuuri alkoi juuri tänään kukkimaan. Olemme alun tähän perennaan saaneet sukulaiselta.. http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/kevatvuohenjuuri
Vuohenjuuri alkamassa kukkimaan
Helmililjat
Helmililjat yllättäen kukkivat vasta nyt.
Rusokirsikka
Rusokirsikan ensimmäinen kukka puhkesi juuri : ) Rusokirsikka on kaunis myös syksyllä, kun se saa ruskat värit.

Aiemmassa päivityksessä kirjoitin, että kärhöissä olivat lehdet puhkeamassa. Kärhöistä ei kuitenkaan ollut kyse vaan köynnöshortensiasta. Kärhöiltä vasta otimme talvisuojat pois.


Terassit on nyt pesty talven jäljiltä ja talokin puunattu. Toivottavasti luvatut sateet eivät kestä montaa päivää, niin pääsee taas kahvittelemaan pihalle : )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti